Sands China merekodkan kerugian suku pertama AS6 juta
togel

Sands China merekodkan kerugian suku pertama AS$336 juta

Pengendali permainan Macao Sands China mencatatkan kerugian bersih sebanyak AS$336 juta pada suku pertama tahun ini . Prestasi syarikat dalam tiga https://htourist.net/ bulan pertama 2022 adalah lebih teruk berbanding suku sebelumnya dan untuk tempoh yang sama tahun lalu.

Pada suku terakhir 2021, pengendali permainan itu mencatatkan kerugian sebanyak AS$245 juta. Dan dalam tiga bulan pertama 2021, ia mengumumkan kerugian sebanyak AS$213 juta. Tahun lepas, Sands China mencatatkan kerugian AS$1.05 bilion.

Walau bagaimanapun, eksekutif Sands mencatatkan optimistik semasa mengumumkan keputusan buruk, yang sebahagian besarnya dikaitkan dengan Covid-19.

“Walaupun sekatan berkaitan pandemik terus memberi kesan kepada keputusan kewangan kami pada suku ini, kami dapat menjana EBITDA positif di Marina Bay Sands di Singapura, dan untuk syarikat secara keseluruhannya,” kata Robert G. Goldstein, pengerusi dan ketua pegawai eksekutif.

“Kami tetap bersemangat tentang peluang untuk mengalu-alukan lebih ramai tetamu kembali ke hartanah kami kerana jumlah pelawat yang lebih besar https://gifetgif.com/ akhirnya dapat melancong ke Macau dan Singapura.

“Kami tetap yakin dengan pemulihan perbelanjaan perjalanan dan pelancongan di seluruh pasaran kami. Permintaan daripada pelanggan yang telah dapat melawat kekal teguh, tetapi sekatan perjalanan berkaitan wabak di Macao dan Singapura terus mengehadkan lawatan dan menghalang prestasi kewangan semasa kami.

“Pelaburan peneraju industri kami dalam ahli pasukan kami, komuniti kami, dan portfolio hartanah Resort Bersepadu kami meletakkan kami dengan sangat baik untuk menyampaikan pertumbuhan masa depan apabila sekatan perjalanan ini https://filmstory.org/ berkurangan dan pemulihan membuahkan hasil. Kami bertuah kerana kekuatan kewangan kami menyokong program pelaburan dan perbelanjaan modal kami di Macao dan Singapura, serta mengejar peluang pertumbuhan dalam pasaran baharu.”